{ "title": "Diyabet Diyeti", "image": "https://www.diyabethastaligi.gen.tr/images/Diyabet-Diyeti-74386.jpg", "date": "21.01.2024 06:49:45", "author": "Burcu Soyupak", "article": [ { "article": "Diyabet Diyeti, Diyabet halk arasında şeker hastalığı olarak da bilinir. Hem ülkemizde hem de Dünya'da çok fazla şeker hastası olan birey vardır. Beslenme ve diyetin diyabetteki yeri oldukça kritiktir. Diyabette diyet hasta yaşına, cinsiyetine, fiziksel aktivitesine, insülin tipi ve miktarına, yaşam tarzına, boyun, kilosuna, beslenme tarzına bakılarak hazırlanır ve uygulanır. Bu yüzden her diyabet hastasının diyeti kendine has, özgüdür.

Diyabet Diyeti Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Diyabet Diyeti Listesi

Bu diyeti uygularken aynı zamanda her gün yaklaşık 60 dakika kadar yürüyüş yapmalısınız. Diyeti düzenli, disiplinli ve istikrarlı olarak uygulayın.

Sabah: 2 dilim çavdar ekmeği, 2 tatlı kaşığı kadar kuşburnu marmelatı şekersiz, 3 parmak tuzu az peynir, 4 tane sivri biber, 1 fincan demleme yeşil çay.

Ara Öğün; 1 tane yeşil elma, 1 fincan kuşburnu çayı.

Öğle Yemeği; 1 tabak mercimek çorbası (Sarı ve boza kıvamında), 1 porsiyon az yağlı hayvansal protein (Kızartılarak hazırlanmamalıdır), Tavuk, balık ve bazen yağsız kırmızı et.

Ara Öğün; 1 su bardağı yağsız süt, 15 tane tuzsuz çiğ fındık.

Akşam Yemeği; 1 porsiyon mercimek çorbası (Sarı ve boza kıvamında), 4-5 kaşık sivri biber ile hazırlanan bulgur, 1 tabak pırasa, brokoli veya ıspanak.

Ara Öğün; 1 fincan yeşil çay, 1 avuç sarı leblebi.

Diyabet Diyeti Kan Şekerini Kontrol Altına Alan Çay

Malzemeleri
Yapılışı: Tüm malzemeler karıştırılır. Hemen hemen 10 dakika kadar demlenmesi beklenilir. Demlendikten sonra günde 2 fincan tüketebilirsiniz. Her gün taze olarak yeniden hazırlayın ve tüketin. Tercihe bağlı olarak sıcak ya da soğuk tüketebilirsiniz.
" } ] }