{ "title": "Şekersiz Diyabet", "image": "https://www.diyabethastaligi.gen.tr/images/Sekersiz-Diyabet-44412.jpg", "date": "21.01.2024 05:35:02", "author": "Ozan Özbinar", "article": [ { "article": "Şekersiz diyabet, bu hastalık insanlarda çok az görülebilmektedir. Şekersiz diyabet hastalığına yakalanan insanlar aşırı su içme ya da sık sık işemeyle kendini belli edebilmektedir. Durduk yere su içme gereksiniminin duyulması ağzın sürekli olarak kuruması su içme olanağını daha fazla arttırabilmektedir. Toplumda fazla rastlanmayan bu hastalık gerçek anlamda bir sorundur. Aşırı derece su içmek lavabo gereksinimini arttırdığı için sorunlar oluşturabilmektedir. Erkeklerde bu hastalık daha fazla görülebilmektedir. Su içme istekleri yoksa da psikolojik olan açıdan gereksinim duyabilirler. Çocuklarda da bu hastalık görülebilmektedir. Durmadan su içtiklerinden böbrekleri güzel çalışır ama işeme hissi durmaksızın devam edebilmektedir. Hasta farkında olmadan her dakika lavaboya gidebilmektedir. Bu mikrop salgıladığı için hasta için çok zararlıdır.

Şekersiz diyabet nasıl kontrol edilir?

Normal kişilerde ise bu hastalığın tedavisi için kullanılan sprey şeklinde burun yolu ile verilen ilaçlarda vardır. Bu ilaçlar doktor tavsiyesi ile kullanılmaktadır. Bu hastalığın tedavisi zorda olsa sprey ilaçlar faydalı olabilmektedir. Özürlü ya da psikolojisi bozuk insanlarda hastalık dahada ilerleyebilmektedir. Bunun nedeni bilinçsiz olan su içilmesi ya da içme süresinin devamlı olabilmesidir. Hasta unutkan olduğu için su içme isteğine doymaz ya da her yarım saat lavaboya gidip gelmektedir. İşeme duygusu her an kendini gösterebilmektedir. Bu kişiler ruhsal anlamda rahatsız olduklarından ruhsal doktorlar tarafından tedavi edilebilmektedirler. Ruhsal problemi olan kişilere konuşarak su içme ve susama ihtiyaçlarını anlatamazsanız ancak doktor ilaç yöntemi ile tedavisini sağlayabilmektedir. Şekersiz diyabet hastalığı normal diyabet hastalığına göre korkunç değildir. Ancak bu hastalıkta gereksiz olan suyun aşırı derece tüketilmesi anormal sorunlara sebep olmaktadır.

Şekersiz diyabet hastalığı çocuklarda belirtileri nelerdir?

Bu hastalıklar çocukarda sık sık görülebilmektedir. Aşırı idrar yapmak, kusma, ciltte kuruluk, aşırı olarak kilo kaybı ya da iştahsızlık kendisini belli edebilmektedir. Çocuk bezini fazla ıslatmak çocuklar için sorundur. Böyle olan durumlarda ise doktora gidilmeli ve idrar testi yapılması gerekmektedir. Bu hastalığa yakalanabilen çocuklar aşırı derece su tükettikleri için yemek yemeyi unutmaktadırlar iştahları olmaz durmadan lavaboya gidip geldikleri için halsiz kalabilirler. Küçük çocuklarda ise sürekli bez ıslatmayla bu hastalık devam edebilmektedir. Diğer çocuklarda da sık sık idrara çıkma ya da işeme gereksinimi sürekli duyulmaktadır. Çocukların tedavisi ise yetişkinlere göre daha hızlı sonuçlanabilmektedir. Hastalık kendini ilerlemeden müdahale edilmesi gerekmektedir. Sağlık açısından sorun olduğu için doktora mutlaka gidilmesi gerekmektedir.
" } ] }